Badoo verwijderen? Op deze manier verwijder je een account! (2023)

Wanneer je geen gebruik van Badoo wilt maken kun je het beter verwijderen, want waarom zou je lid blijven van Badoo als je er geen gebruik van maakt. Maar het kan ook zijn dat je ongewenst een account hebt op het datingplatform, dit komt namelijk regelmatig voor op Badoo. We leggen in dit artikel uit hoe je je Badoo account definitief verwijderd, zo wel op de computer als met de app.

Daarnaast lees je in dit artikel ook waarom je het account moet verwijderen, lees je veelgestelde vragen bij het verwijderen van je account op Badoo en lees je een aantal alternatieven voor de dating app.

Wat kun je lezen in dit artikel?

 • 1 Badoo account verwijderen via de app
 • 2 Badoo account verwijderen via de computer
 • 3 Ongewenst Badoo account verwijderen
 • 4 Waarom Badoo verwijderen?
 • 5 Account op Badoo tijdelijk verbergen
 • 6 Veelgestelde vragen bij het verwijderen van je account op Badoo
 • 7 Alternatieven voor Badoo

Badoo account verwijderen via de app

Badoo verwijderen kun je ter alle tijden doen en om wat voor reden dan ook. Je hoeft slechts een paar handelingen in de app te verrichten om je account op te zeggen.

Deze stappen moet je volgen om je account te verwijderen in de app:

 1. Open de Badoo app en log in als hiervoor gevraagd wordt.
 2. Ga naar je profiel toe, dit is het meest rechtse icoontje in het menu.
 3. Ga vervolgens naar instellingen, dit is het tandwieltje links bovenin.
 4. Nu ben je bij de instellingen, je gaat op dit scherm naar je account, dit is de tweede instelling van boven.
 5. Je komt vervolgens op een scherm om bepaalde handelingen te verrichten met je account, onderaan die pagina zie je ‘Account verwijderen’ staan, klik hierop.
 6. Je krijgt nu een aantal opties te zien wat je met je account kunt doen, kies de onderste optie om je account te verwijderen en ga verder.
 7. Klik in het volgende scherm op ‘Nee, verwijder mijn account’.
 8. Vul tenslotte een reden in voor de verwijdering en klik nogmaals op ‘Account verwijderen’.

Als je deze stappen doorlopen hebt is je account op Badoo verwijderd. Mocht je spijt krijgen omdat je je account hebt verwijderd kun je binnen 30 dagen je account herstellen. Om je account te herstellen moet je op de link klikken in de mail die je van Badoo hebt ontvangen na het verwijderen van je account. Doe je dit niet wordt aan het einde van die 30 dagen het account definitief verwijderd.

De laatste stap van het verwijderen van Badoo is de app verwijderen van je telefoon. Dit doe je door de app een seconde in te drukken en op verwijderen te klikken (Android) of op het X symbool te klikken (iOS).

Lees meerinformatie van Badoo! >

Badoo account verwijderen via de computer

Maar je hoeft niet de dating app van Badoo te gebruiken om je account te verwijderen. Je kunt ook op de computer je Badoo account definitief verwijderen, om dit te doen moet je de volgende stappen opvolgen:

 1. Log in op Badoo.com.
 2. Ga vervolgens naar je profiel.
 3. Klik op instellingen, dit is het tandwieltje rechtsboven in de hoek.
 4. Scrol helemaal naar onderen, daar zie je ‘Account verwijderen’ staan en klik hier op.
 5. Kies de optie om je profiel helemaal te verwijderen en klik op ‘Verder’.
 6. Geef aan om wat voor reden je Badoo verwijdert en klik weer op ‘Verder’.
 7. Tenslotte krijg je nog een aanbieding voor 3 dagen gratis Badoo Premium, maar als je dit niet wil klik je op ‘verwijder mijn account’ om de verwijdering te bevestigen.

Als je het verwijdert op de computer geldt hier ook een tijd van 30 dagen om je account nog te kunnen herstellen. Aan het einde van de 30 dagen wordt je account definitief verwijderd.

Ongewenst Badoo account verwijderen

In het verleden kwam het vaak voor op Badoo dat je ongewenst een account erop had. Je had dat account niet zelf aangemaakt, maar het kwam doordat Badoo informatie van je Facebookprofiel gebruikte en hier een profiel op Badoo van maakte. Dit kwam doordat je op een spam mailtje klikte van Badoo die erg onduidelijk was.

Het is natuurlijk niet leuk dat er in Google staat dat jij een Badoo account hebt met je naam, foto en gegevens terwijl je dat account niet hebt aangemaakt. Bovendien heb jij de inloggegevens van dat profiel niet, zo kun je het zelf ook niet verwijderen.

Jarenlang kon je dit niet verwijderen uit Google omdat de datingsite daar niet aan mee werkte, maar tegenwoordig werkt Badoo mee om zo’n ongewenst profiel te verwijderen. De datingsite heeft een pagina aangemaakt waar je kunt aangeven om welke profiel het gaat en kun je het laten verwijderen.

Op deze pagina verwijder je een ongewenst account op Badoo in Google:Profielverwijdering van Google.

Op deze pagina vul je het ID-nummer van je profiel in en je e-mailadres. Tenslotte laat je weten waarom je niet in Google wilt gezien worden en klik je op de knop om de content uit Google te verwijderen.

Badoo verwijderen? Op deze manier verwijder je een account! (1)

Waarom Badoo verwijderen?

Als je een tijdje gebruik maakt van Badoo ben je op een gegeven moment succesvol geworden in het vinden van dates of je wilt ermee stoppen. In beide gevallen is het slim om Badoo te verwijderen en je kunt zulke redenen gebruiken voor het verwijderen van je account.

Gelukkig maakt het niet uit om wat voor reden je Badoo verwijdert, je kunt het namelijk ter alle tijden opzeggen en om wat reden dan ook. Je kunt bijvoorbeeld een reden hebben dat de dating app niet werkt voor het vinden van dates, in dit geval moet je een alternatief voor Badoo proberen.

Maar het kan ook zijn dat je ongewenst een account op Badoo hebt, in dit geval heb je veel redenen om het te verwijderen. Er staat namelijk een account van Badoo in zoekresultaten van jou die je zelf niet hebt aangemaakt, dit kunnen veel rare blikken uit je omgeving opleveren. Sterker nog, doordat je er een ongewenst account van Badoo op Google staat kan het je belemmeren met carrièreperspectieven.

Account op Badoo tijdelijk verbergen

Als je alleen tijdelijk geen gebruik van Badoo wilt maken kun je het account beter tijdelijk verbergen in plaats van verwijderen. Je account tijdelijk verbergen levert veel voordelen op, zo kun je op ieder moment er weer gebruik van maken en raak je niet je gegevens kwijt.

Om je account tijdelijk te verbergen op Badoo moet je het stappenplan volgen om je account te verwijderen, wat je in dit artikel hierboven kunt lezen. Tijdens het verwijderen van je profiel krijg je meerdere keren de vraag of je het account niet wilt verbergen in plaats van verwijderen.

Veelgestelde vragen bij het verwijderen van je account op Badoo

Het verwijderen van je account op Badoo kan veel vragen met zich meebrengen, want er is namelijk veel onduidelijkheid over. Je moet veel stappen doorlopen om het account daadwerkelijk te verwijderen en daarnaast kun je ongewenst een profiel hebben op Badoo.

Kan ik na verwijdering van mijn account het terug krijgen?

Wanneer je je account verwijdert heb je nog 30 dagen de tijd om je account te herstellen. Om je account te herstellen kun je contact opnemen met de helpdesk of op de link in de e-mail klikken die je van Badoo hebt ontvangen na verwijdering van je profiel. Wanneer je dat niet doet binnen 30 dagen wordt je account definitief verwijderd en kun je het niet meer herstellen.

Om na die 30 dagen opnieuw van Badoo gebruik te maken dien je een nieuw account aan te maken, dit kan wel met dezelfde gegevens waarmee je ook het vorige account hebt aangemaakt.

Worden alle gegevens verwijderd?

Nadat je het account hebt verwijderd blijven je gegevens nog 30 dagen bewaard, zodat je je in die 30 dagen kunt bedenken. Na die 30 dagen raak je alle gegevens kwijt, zo raak je je profiel, matches en gesprekken kwijt.

Wordt mijn account verwijdert als ik alleen de app verwijder?

Dit is een fout die veel mensen maken, ze denken namelijk dat als je de app van je telefoon verwijdert je account ook wordt opgezegd. Terwijl dit niet zo is, als je alleen de app van je telefoon verwijderd blijft je profiel actief op Badoo en kunnen andere leden nog steeds jouw profiel bekijken en berichten sturen.

Het is dus eerst belangrijk om je account te verwijderen voordat je de app verwijdert. Als je dit niet doet kun je onnodige moeilijkheden krijgen. Zo kan je partner in een toekomstige relatie erachter komen dat je een account hebt op het datingplatform Badoo, terwijl je er al lang geen gebruik van maakt.

Alternatieven voor Badoo

Als je niet succesvol bent geworden op Badoo of je wilt een andere dating app proberen, moet je een alternatief voor Badoo proberen. Alternatieven voor Badoo zijn op verschillende vlakken beter dan Badoo, zo heb je bijvoorbeeld geen oppervlakkige gesprekken en hoef je niet te wachten op een match om berichten te kunnen versturen. Dit zijn de beste alternatieven voor Badoo:

Lexa – het beste Badoo alternatief

Lexa is een erg goed alternatief voor Badoo, je hoeft namelijk niet eindeloos te swipen op Lexa om mensen te vinden die je leuk vindt. Je kunt gebruik maken van een handige zoekfilter waarmee je singles in je omgeving vindt. Zodra je een leuk iemand ziet hoef je niet te wachten met het sturen van een berichtje, je kunt namelijk direct contact leggen met andere leden op Lexa. Dit is op Badoo niet het geval.

Wat Lexa ook beter maakt dan Badoo is dat je van veel meer functionaliteiten gebruik kunt maken. Zo kun je met leden flirten, contact leggen, je profiel een boost geven en anoniem zoeken op Lexa. Dit maakt het een erg leuke en unieke dating app en site.

Gratis aanmelden op Lexa!

Parship – het alternatief om een serieuze relatie te vinden

Waar Badoo niet zozeer is gericht op het vinden van een relatie, is Parship dit juist wel. Parship heeft al veel reputatie opgebouwd als het gaat om het vinden van een relatie. Zo wordt het de nummer 1 in serieuze relaties genoemd. Bovendien vindt ruim 38% van de leden een relatie, wat veel hoger is dan op Badoo. Mede door deze redenen is Parship een goed alternatief voor Badoo.

De werking van Parship is er opgericht dat je iemand vindt die echt bij je past. Het heeft een betere werking dan die van Badoo. Zodra je lid wordt van het datingplatform vul je een persoonlijkheidstest in. Op basis van deze test word je gematcht met singles die goed bij je passen. Je gaat zo matches krijgen op basis van levensstijl, persoonlijkheid en voorkeuren.

Het datingplatform van Parship is erg populair, zowel de app als de website.

Gratis aanmelden op Parship!

EliteDating – singles vinden die goed bij je passen

Wanneer je op zoek bent naar andere singles die hoogopgeleid zijn moet je bij EliteDating zijn. EliteDating is datingsite en dating app die speciaal voor hoogopgeleide en carrière gerichte singles is bedoeld.

Je vindt snel andere gebruikers van EliteDating die bij je passen, je wordt namelijk op EliteDating gematcht door een uitgebreid matchingsysteem. Zo heb je binnen enkele minuten singles gevonden die goed passen bij je persoonlijkheid en voorkeuren. Bovendien krijg je dagelijks nieuwe matches te zien.

Het is een populair datingplatform, dagelijks melden meer dan 200 nieuwe singles zich aan. Het aanmelden is volledig gratis.

Gratis aanmelden op EliteDating!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated: 01/25/2023

Views: 6191

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.