Bytur USA - New York, liten skala er også flott (2023)

logg inn fraKatja Schnitzler

I løpet av et år flyttet de tyske journalistene Christina Horsten og Felix Zeltner og deres unge datter til New York, måned etter måned til et annet nabolag.(Les intervjuet herom de mange ansiktene til New York):De har blitt informert om sin gamle leilighet og de føler seg ikke komfortable i sin nye leilighet. De prøvde å se hvilket distrikt som egentlig passer demhennes årlige prosjektlære – og blitt kjent med nye sider av hjertebyen deres.

Hennes råd om hvor besøkende kan utforske et annet New York utenfor den kjente turistruten:

uvanlig utsikt

"Staten Island Yankees og deres gjester har en flott utsikt. Alle kjenner New York Yankees med deres store stadion i Bronx. Men det er fortsatt småbrødre som har sin stadion på Staten. Island Den er komfortabel liten og derfor også mye dyrere med mindre adgang, men du kan fortsatt se noen flotte baseballkamper.Og: Derfra har besøkende utsikt over hele New York Harbour til sørspissen av øya. Manhattan(Gratis inngang medNew York Pass, ellers fra 12 dollar). Med litt flaks vil du se solen gå ned og nok et fyrverkeri på slutten av spillet – til et synspunkt som er vanskelig å passere. Jo høyere du sitter, jo bedre. Men hvem som helst kan gå ut for å finne en annen vinkel eller ta en pølse. Uansett, atmosfæren på baseball er som en morsom familiepiknik - sport er ikke hovedsaken."(Flere tips tilVakker utsikt over New York finner du herav SZ-reporter Johanna Bruckner.)

City trip Mỹ - New York, quy mô nhỏ cũng tuyệt (1)

SZ-redaktører har beriket denne artikkelen med innhold fra Instagram

For å beskytte personvernet ditt, lastes det ikke ned uten ditt samtykke.

Jeg samtykker til at innhold fra Instagram vises til meg. Som et resultat blir personopplysninger overført til portaloperatøren for bruksanalyse. Du finner mer informasjon og gjenopprettingsmuligheter undersz.de/datenschutz.

God mat med et politisk budskap

"LillaDen beste meksikaneren vi vet om. Det er en veldig enkel Bronx-restaurant i Mott Haven, hvor vi pleide å bo. Bronx har mange gode og dårlige cornere. Og Mott Haven er et av de mer overraskende stedene, fordi du ikke forventer slike fantastiske sandsteinsområder i Bronx. Men La Morada er ikke bare noe spesielt for oss fordi det er 'vår' meksikanske i nabolaget og maten der er helt deilig. Det er fordi dette stedet drives av en veldig politisk familie og er kjent over hele byen og over hele landet for å gjøre så mye for innvandrere - spesielt ulisensierte illegale innvandrere.

City trip Mỹ - New York, quy mô nhỏ cũng tuyệt (2)

SZ-redaktører har beriket denne artikkelen med innhold fra YouTube

For å beskytte personvernet ditt, lastes det ikke ned uten ditt samtykke.

Jeg godtar YouTube-innholdet som vises til meg. Som et resultat blir personopplysninger overført til portaloperatøren for bruksanalyse. Du finner mer informasjon og gjenopprettingsmuligheter undersz.de/datenschutz.

Dette eksterne innholdet lastes automatisk inn fordi du har samtykket til det.

Hele familien har mottatt en rekke priser for sin tjeneste for folket i landet og i nabolaget. De er veldig spesielle mennesker, så i baren er det også en helt spesiell politisk-intellektuell atmosfære: ikke bare er det bord og stoler og åpent kjøkken, men det er også en stor hylle med dokumenter du kan ta med. , inkludert barnebøker. Og som jeg sa, maten er fantastisk."

Kunst, fri passasje

"DeBronx Documentary Centerer et galleri laget av en fotograf fraNew York Timesmedstiftet. Hun spesialiserer seg på Bronx-artister eller andre kreative som jobber på Bronx, for det meste foto eller video. Det er alltid små perler: flotte utstillinger som hopper over mainstream. Senteret ligger i et område som ikke har så mye annet å gjøre – som du ikke kommer deg til, men det er gøy å være der.

Selvfølgelig deMoMa,GuggenheimogMetropolitan Museum of Artutrolig, på taket av Cantor Roof Garden er det en annen installasjon av en annen kunstner hvert år, og du har en flott utsikt over hele byen - ogdet er en bar på taketMen også.

City trip Mỹ - New York, quy mô nhỏ cũng tuyệt (3)

Men mange kjenner disse museene fra før, og dessverre er de også veldig dyre. Hvis du vil gå til museet uten å betale inngangsbilletten på $25, gåMuseum for amerikansk folkekunstghé qua Upper West Side.

Folkekunst vises der av folk som kan sies å ha lært seg kunsten sin; En ny permanent utstilling har nettopp åpnet, med mange typiske New York-ting å se - alltid gratis. Det alene er noe spesielt i New York, så du kan gå inn. Og: Folkekunstmuseet har en suvenirbutikk hvor det finnes spesielt uvanlige suvenirer, også for barn.»

Handle mote og ikke bare gjør deg selv godt

"Dessverre er det ikke lenger sant at du kan kjøpe joggesko for mindre i New York. Det er best å kjøpe brukt her, da du virkelig kan gjøre et kupp." HiKlassisk bruktbutikkdet er to filialer, en i West Village og en på 3rd Avenue, de er litt mindre og du kan finne virkelig gode kupp der. Og det beste med bruktbutikker i New York er at folk handler med god samvittighet fordi nesten alle bruktbutikker selger for en god sak. På Vintage Thrift Shop går pengene til en jødisk veldedighet, ellers brukes de ofte til kreft- eller AIDS-forskning. Så: kom definitivt med tomme kofferter."

Glade barn rundt

"New York er mye mer spennende for barn enn man skulle tro. Det er lekeplasser som er veldig, veldig vakre. De er ofte forseggjorte og lekne, mange med forskjellige områder for grupper. Ulike aldre med respektive bygninger: veldig flate for yngre barn, for større med hengebroer, brattere sklier og høyere husker.

En av våre favorittlekeplasser erEventyrlekeplass i Central Park, rute 66, vest,rett etter inngangen. Denne eventyrlekeplassen ligger vakkert til på toppen av en liten høyde, med et lite slott i midten. Det er mange benker rundt der foreldre drikker kaffe og slapper av. Nyere lekeplasser i New York har et slags "solid gummifjærgulv": Hvis barn faller, er det lite sannsynlig at de skader seg selv fordi det myke gulvet er nesten upraktisk. Og lekeplassene er inngjerdet, så du slipper å løpe etter barna hele tiden hvis du ikke vil.

Det fungerer med eldre barnMoMath Museet for matematikkLykkelig. Det er litt matematikk forklart der, men det er faktisk et opplevelsessenter hvor du kan prøve mange ting: som å sykle med firkantede hjul på gulvet der de firkantede hjulene passer, tett sammen slik at du fortsatt kan bevege deg fremover. Det har alltid vært basert på matematiske regler, men alt er designet for å oppleves selv - alle har det gøy der."

Husken på vannet er også fin: de har den på ManhattanSeaGlass pariserhjulved Battery Park, så nederst, hvor du også tar fergen til Frihetsgudinnen. Den er basert på undervannsverdenen: barn som sitter i store fisker som svømmer opp og ned, med matchende lyseffekter og havmusikk.

City trip Mỹ - New York, quy mô nhỏ cũng tuyệt (4)

SZ-redaktører har beriket denne artikkelen med innhold fra YouTube

For å beskytte personvernet ditt, lastes det ikke ned uten ditt samtykke.

Jeg godtar YouTube-innholdet som vises til meg. Som et resultat blir personopplysninger overført til portaloperatøren for bruksanalyse. Du finner mer informasjon og gjenopprettingsmuligheter undersz.de/datenschutz.

Dette eksterne innholdet lastes automatisk inn fordi du har samtykket til det.

En annen vannkantskarusell er ved Brooklyn Bridge Park – en av mange som bare har eksistert siden orkanen Sandy ødela store deler av kysten i 2012. Disse områdene blir ofte omgjort til parker. I Brooklyn Bridge Park er det nå en gammel, museumslignende, fotogen karusell over East River. "Janes karusell" er innglasset, så du kan kjøre på den uansett vær - når været er fint, åpnes vinduene. Bursdager feires også her, musikk spilles - dette er et virkelig sted å være. Flott for barn."

Noe alle i New York burde gjøre en gang

"Gå Broadway så langt føttene dine kan gå - fra bunnen og opp så mye du kan. Dette er den eneste gaten på Manhattan som ikke er på rutenettet: den krysser alle de andre veiene fordi den følger veien. den gamle indianerveien slik de innfødte på øya brukte den. Broadway er veien som forbinder mange mennesker i New York. Når du er på Broadway, bør du også spise en pai. street pizza for en dollar, sitte i baren i en diner og ta noen milkshake, bare gå inn til byen og hør på den."

Christina Horsten og Felix Zeltner skrev også om sitt New Yorkwww.stadtnomaden-buch.deog vise bilderInstagram.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated: 06/01/2024

Views: 6009

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.