De beste fem landene for utlendinger i 2023 (2024)

Bor i |By

(Bildekreditt:

Bilder av Alexey Oblov / Getty

)

Năm quốc gia tốt nhất cho người nước ngoài vào năm 2023 (1)

Av Lindsey Galloway23. august 2023

En ny undersøkelse av liv og arbeid i utlandet har avslørt de beste landene for utlendinger som lever.Fra Malaysia til Mexico forklarer innbyggerne hva som får dem til å elske sitt nye hjem.

W

Enten det er å oppdage nyansene i en ny kultur, se etter de mest interessante stedene i lokaliteten eller etablere nye vennskap, livet i utlandet uten mangel på glede og utfordring.Men avhengig av livsstilen du leter etter, hjelper noen steder utlendinger å leve lettere enn andre steder.

Internasjonal, det største utenlandske nettverket i verden, har nylig kombinert den årlige aktivitetenIntern expatRangeringsrapporten fra ledende land er basert på 56 aspekter av utenlandske liv, fra levekostnader, bolig til høyhastighets internettbruk.Mer enn 12 000 utlendinger som representerer 171 nasjonaliteter og bor i 172 land eller territorier svarte, noe som resulterte i en mangfoldig liste og noen ganger overraskende spenner over globalt.

Vi snakket med innbyggere som bodde i noen topprankede land for å forstå hvilke aspekter av livet hjelper utlendinger til å føle seg som hjemme og la dem bygge et nytt liv der.

Mexico

I nummer én i årets undersøkelse er Mexico ikke fremmed for anerkjennelsen etter å ha nådd topp 5 hvert år siden 2014. Landet er på toppen av rangeringen.Lett å løse i indeksenOg den ekstra listen over lokal vennlighet, dette gir også en høy poengsum i å finne venner.Faktisk ble 75% av utlendingene kartlagt, det var lett å bli venner med lokalbefolkningen her, sammenlignet med 43% globalt.

Aemilius Dost, en nederlandsk som bor i Mexico i halvannet år og blogg i Mexico, sa: "Folket her er de mest vennlige menneskene du noen gang har møtt."Veien til det ukjente."Jeg er helt interessert i å samhandle når jeg kjøper frukt og ferske grønnsaker på det lokale markedet. Den enkle livsstilen gjør det enkelt for mange å bruke."

Topp 10 land for utlendinger

Mexico
Spania
Panama
Malaysia
Taiwan
Thailand
Costa Rica
Filippinene
Bahrain
Portugal

Selv om Mexicos byråkrati kan ha vanskeligheter med å navigere, er det også enkelt å vedlikeholdebeboerHvis du er kvalifisert og ikke har noen minimumstid, trenger du å bo i landet for å opprettholde visumstatusen.Selv om engelsk brukes i de mest overfylte turistene, vil utlendinger finne livet lettere hvis de lærer spansk før de kommer.Selv om du ikke er eksperter på bevegelsestidspunktet, kan litt praksis hjelpe mye.""Bit for bit(litt etter litt), vil din spanske kunnskap begynne å utvikle seg, "Julien Casanova, grunnlegger avOaxaca reiserådHan har bodd i Mexico i 5 år og kommer fra USA.

Utlendinger uttrykte også sin dype takknemlighet for Mexicos kultur og historie, uttrykt i topposisjonen i kategorien kulturell og velkomst.Casanova sa: “Det nære forholdet til familien og tradisjonen er overført gjennom den meksikanske kulturen."Jeg liker å bo i byen Oaxaca av denne grunn. Dette er en ekstremt festlig by med dyp opprinnelse fra fortiden Spania."

Mexico mangler ikke unike byer som kalles utlendinger."Mexico har alt landskap, klima, kjøkken og kultur. Og fremfor alt varmen og tjenesten til folket, humoren alltid, atmosfæren til den faste festen uansett hvor du går. Det er bare et spørsmål om forbindelse med alt," sa Elizabeth Lemos, som opprinnelig var fra Uruguay, som bodde i Mexico siden 2022 og hadde stillingen som internasjonal ambassadør (stilling som spesialiserer seg på å organisere lokale sammenkomster i lokaliteten), sa. "I Mexico kan du finne din posisjon i verden. ""

Spania

Spania er i topp 10 i undersøkelsenLivskvalitetsiden 2014, på grunn av kultur og natteliv, underholdning og avslapningsmuligheter, og mildt klima og vær.

Patricia Palacios, medfunder av organisasjonen, sa: "Til tross for den betydelige forskjellen fra sør til det nord i landet, er temperaturen generelt mild og hyggelig."Instruksjoner Spania, som bodde i Spania det siste tiåret.Hun sa at været er en av de viktigste fordelene med livet her."For eksempel er byer som Valencia og Malaga stolte av å ha mer enn 300 solskinnsdager hvert år og har en gjennomsnittstemperatur på 18C (65F)."Hun elsker også de kulinariske alternativene som Middelhavsklimaet bringer, samt landskapet og arkitekturen som er berørt av mange kulturer gjennom årene.

Năm quốc gia tốt nhất cho người nước ngoài vào năm 2023 (2)

Bildeopphavsrett Gonzalo Azumendi/Getty Images Bildetekst Valencia har et temperert klima med mer enn 300 soldager i året

Levekostnadene her fortsetter å være lavere enn andre europeiske land, noe som kan være en heldig ting eller en forbannelse avhengig av din karrierestatus, fordi den lokale lønnen har en tendens til å senke seg.Palacios anbefaler: "Det er sikkert at det vil være best hvis du kan jobbe eksternt og tjene høyere inntekter fra utlandet for å kunne ha bedre levestandard."Og mens landet ble berømmetDigital nomadisk visumProgrammet, hun sa også at gratisarbeid kan komme med byråkratisk hodepine og "gratis arbeidsgebyr" pluss de vanlige skatten din.

I følge Palacios har lokalbefolkningen en tendens til å være nær, vennlig og varm, spesielt for de som prøver å lære språk.De er veldig tålmodige med utenlandske mennesker med begrensede spanske ferdigheter, noe som kan være veldig viktig når du starter i et nytt land, "sa hun. Følte seg som å bo her, 18% høyere enn det globale gjennomsnittet.

Når det er sagt, rådet hun noen til å flytte hit for å delta i spesialiserte spanske klasser.Hun sa: "Bare når du snakker dette språket, kan du få mest mulig ut av det nye livet ditt i Spania.""Det er også en måte å vise respekt og sette pris på den lokale kulturen."

Panama

Dette sentralamerikanske landet rangerte på tredjeplass når det gjelder indeks takket være høye score på et enkelt oppgjør, lett å finne venner så vel som kulturelle og velkomstgjenstander.Som Spania har dette landet gitt etDigital nomadisk visum, med en av de laveste gebyrene i verden - faktisk er utlendinger i rangeringsindeksen dette stedet et av de fem beste landene der det er enkelt å søke på visum.Klimaet og været hjalp også dette landet med å ha en høy stilling, rangert som 11. plass i den under -indeksen.

"Panama har stort vær i henhold til mine personlige preferanser-75F-85F [24-29c] hele året og vekslende mellom regn og sol," sa den lokale eieren.Camaroncito EcoResort & Beach. Dette landet er også geografisk nærmere USA, noe som gjør det lettere for henne å ringe og besøke familie og venner etter 10 år med å bo i Asia.

Năm quốc gia tốt nhất cho người nước ngoài vào năm 2023 (3)

Bildekilde, Bogdan Lazar/Alamy tar bilder, utlendinger tiltrekkes av Panama av rimelige boliger, varmt vær og lett å søke på visum

Bajc sa at den amerikanske dollarbaserte økonomien også gjør økonomisk prosessering enkel og lar henne kjøpe eiendommer relativt enkel.Tilsvarende viser Internations Survey at de fleste utlendinger tror at boligen her er lett å finne og ha råd til å betale.Dette landet rangerte åttende til slu*ttPersonlig finansindeks, med 80 % av expats som sier at de er fornøyde med sin økonomiske situasjon.

Ved å prioritere personlig og økonomisk sikkerhet sammen med muligheten til å kjøpe eiendom ved stranden, fant Bajc beslu*tningen om sin pensjonisttilværelse lett. "Panama er en vinner," sa hun. "Spesielt med tanke på økonomien, været og mangfoldig, vennlig, danseglade kultur!"

Bahrain

Bahrain, det eneste landet i Midtøsten som kom på topp 10, rangerte 9. og var det mest forbedrede landet på listen fra 2022 til 2023, og rykket opp 19 plasser. Den økte mest iPersonlig finansindeks, fordi nesten halvparten av utlendingene ble kartlagt for å evaluere levekostnadene gunstigere enn 2022 og sa at de var veldig fornøyde med sin økonomiske situasjon.

Landet oppnådde også høye score på mange typer indikatorer, og rangerer nummer én i rangeringen.Essentials -kategori for utlendinger, inkludert emner som administrasjon (som å åpne en bankkonto), bolig, digital og språktilgang.Dette er også et av de enkleste stedene å søke om visum og transaksjoner med lokale myndigheter, og 78% av de undersøkte personene sa at det er lett å bo her uten arabisk.

I samlingene og begivenhetene til utlendinger vil andre utlendinger definitivt måtte si hvor vakkert dette landet er og hvordan de føler seg velkomne til venner og kolleger Bahrain.

Folk sier også at landet trives med deg og deres forståelse for fordelene blir dypere med tiden. Internasjonal ambassadør Sharmila Vadi, hjemmehørende i India og bosatt i Bahraini-hovedstaden i 23 år, sa: «Under expat-samlinger og arrangementer vil andre utlendinger uunngåelig utbryte at landet er hvor vakkert landet er og hvor velkommen de føler seg til deres Bahraini. venner og kolleger." Manama. "Nesten alle du snakker med vil være enig med deg om den kulturelle varmen og vennligheten til landet og dets folk."

Năm quốc gia tốt nhất cho người nước ngoài vào năm 2023 (4)

Manama er den største byen og den nasjonale hovedstaden i Bahrain (kreditt: Mekdet/Getty Images)

Vadi sa et vennlig, men konkurransedyktig arbeidsmiljø for å fortsette å utvikle en vellykket karriere.Hun sa: "Den store kombinasjonen mellom Bahrain har et høyt utdanningsnivå som jobber med dyktige utlendinger, gjør arbeidsmiljøet veldig interessant og praktisk for utveksling. Kunnskap, og fører dermed til stor karriereutvikling for alle."Hun bemerket at mange utlendinger har oppnådd suksess i karrieren og til slu*tt holdt seg lenger enn den opprinnelige planen, til og med kjøpte eiendommer.

Vadi cũng nhận thấy sự gia tăng các lựa chọn giải trí trong những năm gần đây, đặc biệt là những tháng trước khi diễn ra sự kiện.Grand Prix Bahrain(holdt i mars), der de ledende musikkartistene fremførte konserter sammen med kunstutstillinger og andre kreative aktiviteter.ÅrligSpring Cultural Festivalsamler talent og utstillingsvinduer fra hele verden (som tyrkisk poesi og den japanske filmfestivalen), samtidig som de fremhever landets rike historiske og kulturelle steder. "Det er alltid mye å se frem til når det gjelder underholdning, slik at vi kan nyte en god balanse mellom jobb og privatliv," sier Vadi. "Dette gjør det både interessant til tider, og til tider sakte nok til å gjøre det ganske hyggelig å bo her."

Malaysia

Rangert som 4. plass i den samlede indeksen, steg Malaysia til 4. plassLivskvalitetskvalitetenI år rangerte folk landet på tredjeplass når det gjelder turismemuligheter. Det sørøstasiatiske landet scorer også høyt for lokal vennlighet og personlig økonomi.

Evnen til å nå hele Sørøst -Asia innen to timer etter flyging gjør dette stedet til sentrum av regionen

Malaysia, som strekker seg på to områder (Malaysia og East Malaysia på Borneo Island), er et flott stopp for de som vil reise ofte.Shawn Bhushan, som er født her, men også bodde i Singapore, sa: "Evnen til å nå hele Sørøst -Asia innen to timer etter flyging gjør dette stedet til sentrum av regionen, noe som gir mulighet for enkel tilgang til regionalt marked"., London, Hong Kong og Miami.Han liker også å utforske dette landet og lære det på en ny måte."Den sparsomme og enorme landet tillater mat, turisme til gamle byer, UNESCOs arv, øyer, historie, geografi og religion."

Năm quốc gia tốt nhất cho người nước ngoài vào năm 2023 (5)

Copyright Bloodua/Getty Image bildetekst Malaysia har et utrolig mangfold av landskap, kultur, by og mat

Bhushan fant at levekostnadene her er enkle å forvalte, inntekt og generelle kostnader lett balanserer.Engelsk er mye forstått og lokalt språk er skrevet med romerske brev, noe som gjør engelsktalende lettere å lese.Som en lærer som bodde i Malaysia i to år, la Bajc til at utdanning her er veldig respektert.Hun husket: "Kulturen av hybridvevd for min utdanning og studenter (og deres foreldre) behandler meg veldig emosjonell og respektfull."

I denne varme og vennlige kulturen var Bajc i stand til å få venner med mange mennesker i det tradisjonelle malaysiske samfunnet så vel som det indiske og kinesiske samfunnet, men hun bemerket at det var en forskjell mellom kjærlighet. Sosiale venner og ekte aksept som utlendinger kan ha vanskeligheter på lang sikt..Dette viser at utlendinger sa at det var veldig enkelt å samhandle med mennesker her.Bhushan sa: "Det er en behagelig atmosfære i samfunnet i mange miljøer der en samtale kan finne sted og folk reagerer med ydmykhet og oppriktighet."

Bor iSerien med BBC -reise oppdager liv i noen av verdens beste destinasjoner.

---

Bli med mer enn tre millioner BBC -reisefans ved å like ossFacebook, eller følg oss videreTwitterOgInstagram.


Hvis du liker denne historien,Registrer deg for å motta ukentlige nyhetsbrev av BBC.comKalt den "nødvendige listen".Samling av nøye utvalgte historier fra fremtiden, kultur, arbeidsliv og turisme i BBC, sendt til innboksen din hver fredag.

;
De beste fem landene for utlendinger i 2023 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6342

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.