Meld u aan bij uw accounts met de Microsoft Authenticator-app (2023)

Met de Microsoft Authenticator-app kunt u zich aanmelden bij uw accounts als u tweeledige verificatie gebruikt. Tweeledige verificatie helpt u om veiliger toegang te krijgen tot uw accounts, met name tijdens het bekijken van gevoelige informatie. Omdat wachtwoorden kunnen worden vergeten, gestolen of gecompromitteerd, is tweeledige verificatie een extra beveiligingsstap die uw account helpt beschermen door het moeilijker te maken voor anderen om in te breken.

U kunt de Microsoft Authenticator-app op meerdere manieren gebruiken, waaronder:

 • Een prompt voor een tweede verificatiemethode opgeven nadat u zich hebt aangemeld met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

 • Aanmelden zonder dat u een wachtwoord nodig hebt, met behulp van uw gebruikersnaam en uw mobiele apparaat met uw vingerafdruk, gezicht of pincode.

Belangrijk:Deze aanmeldingsmethode via de telefoon werkt alleen met uw werk- of schoolaccount en persoonlijke Microsoft accounts. Voor uw niet-Microsoft accounts moet u het standaardproces voor tweeledige verificatie gebruiken.

Vereisten

Voordat u de app Microsoft Authenticator kunt gebruiken, moet u het volgende doen:

 1. Download en installeer de Microsoft Authenticator-app. Als u dit nog niet hebt gedaan, raadpleegt u De app downloaden en installeren.

 2. Voeg uw werk-/schoolaccounts, persoonlijke accounts en accounts van derden toe aan de Microsoft Authenticator-app. Zie Uw werk- of schoolaccount toevoegen, Uw persoonlijke accounts toevoegen en Uw niet-Microsoft accounts toevoegen voor de gedetailleerde stappen.

  (Video) How to Move Microsoft Authenticator to a New Phone

Telefonische aanmelding inschakelen voor werk- of schoolaccounts

Telefoon aanmelden is een type verificatie in twee stappen. U moet uw identiteit nog steeds verifiëren door iets op te geven dat u weet en iets dat u hebt, maar met aanmelden via de telefoon kunt u het invoeren van uw accountwachtwoord overslaan en al uw identiteitsverificatie uitvoeren op uw mobiele apparaat.

Voordat u telefonische aanmelding kunt inschakelen, moet u verificatie in twee stappen inschakelen. Zie Uw werk- of schoolaccount toevoegen en Uw persoonlijke accounts toevoegen voor meer informatie over het inschakelen van tweeledige verificatie voor een account.

Aanmelden via telefoon is alleen beschikbaar op iOS en op Android-apparaten met Android 6.0 of hoger. Zie Veelgestelde vragen over de Microsoft Authenticator-app als u problemen ondervindt bij het inschakelen van telefoon-aanmelding op Android.

Telefoon aanmelden inschakelen

 • Open de Microsoft Authenticator-app, ga naar uw werk- of schoolaccount en schakel telefonische aanmelding in.

 • Wanneer u op de accounttegel tikt, ziet u een volledige schermweergave van het account. Als u Telefoon aanmelden ingeschakeld ziet, betekent dit dat u volledig bent ingesteld om u aan te melden zonder uw wachtwoord. Als u Telefoon aanmelden inschakelen ziet, tikt u erop om aanmelding via telefoon in te schakelen.

 • Als u de app al hebt gebruikt voor verificatie in twee stappen, kunt u op de accounttegel tikken om een volledig scherm van het account weer te geven. Tik vervolgens op Telefoon aanmelden inschakelen om telefoon-aanmelding in te schakelen.

 • Als u uw werk- of schoolaccount niet kunt vinden in het scherm Accounts van de app, betekent dit dat u het nog niet hebt toegevoegd aan de app. Voeg uw werk- of schoolaccount toe door de stappen in de Help voor uw werk- of schoolaccount toevoegen te volgen.

  (Video) Wat te doen als je je niet kunt aanmelden bij je Microsoft-account | Accountherstel | Microsoft

Opmerking:Microsoft biedt geen ondersteuning voor een combinatie van apparaatregistratie en verificatie op basis van certificaten in Authenticator op iOS. In plaats daarvan moet de gebruiker het apparaat handmatig registreren via authenticator-instellingen voordat hij zich aanmeldt.

Eerste keer dat u zich via telefoon aanmeldt

Nadat u telefonische aanmelding hebt ingeschakeld, gebruikt u de volgende stappen om de Authenticator-app te gebruiken voor aanmelding via een telefoon zonder wachtwoord:

 1. Voer uw gebruikersnaam in op de aanmeldingspagina.

 2. Selecteer Volgende.

 3. Selecteer indien nodig Andere manieren om u aan te melden.

 4. Selecteer Een aanvraag goedkeuren in mijn Microsoft Authenticator-app.

U krijgt dan een getal te zien. De Authenticator-app vraagt u om te verifiëren door het juiste nummer te typen, in plaats van door een wachtwoord in te voeren.

(Video) What Should I Do If I Cannot Sign in to My DSM Account

Nadat u eenmaal telefoon aanmelden zonder wachtwoord hebt gebruikt, biedt de app u deze methode als standaardmethode. U kunt altijd een andere methode kiezen.

Telefonische aanmelding inschakelen voor persoonlijke Microsoft-accounts

U kunt telefonische aanmelding inschakelen voor uw persoonlijke Microsoft-account, zoals het account dat u gebruikt om u aan te melden bij Outlook.com, Xbox of Skype.

Opmerking:Om uw account te beschermen, vereist de Microsoft Authenticator-app een pincode of biometrische vergrendeling op uw apparaat. Als u uw telefoon ontgrendeld houdt, moet u voor de app een beveiligingsvergrendeling instellen voordat u de telefoon aanmeldt.

Telefoon aanmelden inschakelen

Open de Microsoft Authenticator-app, ga naar uw werk- of schoolaccount en schakel telefonische aanmelding in.

 • Wanneer u op de accounttegel tikt, ziet u een volledige schermweergave van het account. Als u Telefoon aanmelden ingeschakeld ziet, betekent dit dat u volledig bent ingesteld om u aan te melden zonder uw wachtwoord. Als u Telefoon aanmelden inschakelen ziet, tikt u erop om aanmelding via telefoon in te schakelen.

 • Als u de app al gebruikt voor verificatie in twee stappen, kunt u op de accounttegel tikken om een volledige schermweergave van het account weer te geven. Tik vervolgens op Telefoon aanmelden inschakelen om telefoon-aanmelding in te schakelen.

 • Als u uw account niet kunt vinden op het scherm Accounts van de app, betekent dit dat u het nog niet hebt toegevoegd aan de app. Voeg uw persoonlijke Microsoft-account toe door de stappen in het artikel Uw persoonlijke accounts toevoegen te volgen.

  (Video) Using 2-step verification

Meld u aan bij uw account via de telefoon

 1. Ga naar de aanmeldingspagina van uw persoonlijke Microsoft account en selecteer in plaats van uw wachtwoord te typen de koppeling De Microsoft Authenticator-app gebruiken.

 2. Microsoft stuurt een melding naar uw telefoon.

 3. Keur de melding goed.

Aanmelden met tweeledige verificatie voor uw account

Voor de standaard tweeledige verificatiemethode moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren op het apparaat waarop u zich aanmeldt en vervolgens kiezen of de Microsoft Authenticator-app een melding ontvangt of dat u de verificatiecode van de Authenticator-app wilt kopiëren. Op een Android-apparaat vindt u de verificatiecodes op het scherm Accounts. Op een iOS-apparaat zijn deze verificatiecodes te vinden in het scherm Accounts of in de volledige schermweergave van een account, afhankelijk van het type account. U schakelt tweeledige verificatie in voor uw account wanneer u het account toevoegt aan de Microsoft Authenticator-app.

Opmerking:Als u uw werk- of schoolaccount of uw persoonlijke account niet ziet op het scherm Accounts van de Microsoft Authenticator-app, betekent dit dat u het account niet hebt toegevoegd aan de Microsoft Authenticator-app. Zie Uw werk- of schoolaccount toevoegen ofUw persoonlijke accounts toevoegen om uw account toe te voegen.

Zie Aanmelden met verificatie in twee stappen of beveiligingsgegevens voor de stappen die nodig zijn om u aan te melden bij uw werk of school of uw persoonlijke account met behulp van de verschillende methoden voor verificatie in twee stappen.

Veelgestelde vragen

Vraag

Oplossing

Hoe is aanmelden met mijn telefoon veiliger dan een wachtwoord typen?

Uw gegevens worden alleen gebruikt om uw sleutel lokaal te beveiligen. Het wordt nooit verzonden naar of opgeslagen in de cloud.

Nadat u de Microsoft Authenticator-app hebt ingesteld, wordt er een sleutel op uw telefoon gemaakt om uw account te ontgrendelen die wordt beveiligd door de pincode of biometrische vergrendeling van uw telefoon. Deze sleutel wordt vervolgens gebruikt om uw identiteit te bewijzen tijdens het aanmelden.

Vervangt telefonische aanmelding verificatie in twee stappen? Moet ik het uitschakelen?

Aanmelden via telefoon is een type verificatie in twee stappen waarbij beide stappen worden uitgevoerd op het mobiele apparaat. Houd verificatie in twee stappen ingeschakeld om extra beveiliging voor uw account te bieden.

Als ik verificatie in twee stappen ingeschakeld houd voor mijn account, moet ik dan twee meldingen goedkeuren?

Nee. Als u zich aanmeldt bij uw Microsoft-account met behulp van uw telefoon, geldt dit ook als verificatie in twee stappen. Er is dus geen tweede goedkeuring vereist.

Wat gebeurt er als ik mijn telefoon kwijtraakt of niet bij me heb? Hoe kan ik toegang tot mijn account?

U kunt altijd de koppeling Een wachtwoordgebruiken selecteren op een aanmeldingspagina om terug te gaan naar het gebruik van uw wachtwoord. Als u verificatie in twee stappen gebruikt, moet u nog steeds een tweede methode gebruiken om uw identiteit te verifiëren.Microsoft raadt u ten zeerste aan om meer dan één up-to-date verificatiemethode aan uw account te koppelen.U kunt uw verificatiemethoden voor persoonlijke accounts beheren via de pagina Beveiligingsinstellingen.

Voor werk- of schoolaccounts kunt u naar de pagina Extra beveiligingsverificatie van uw organisatie gaan of naar de pagina Uw account beveiligen als uw beheerder beveiligingsgegevens heeft ingeschakeld. ZieOverzicht van beveiligingsgegevens (preview) voor meer informatie over beveiligingsgegevens. Als u uw verificatiemethoden niet kunt beheren, moet u contact opnemen met uw beheerder.

Hoe kan ik deze functie niet meer gebruiken en mijn wachtwoord weer gebruiken?

Voor persoonlijke accounts selecteert u de koppeling Een wachtwoord gebruiken tijdens het aanmelden. Uw meest recente keuze wordt onthouden en standaard aangeboden wanneer u zich de volgende keer aanmeldt. Als u ooit wilt terugkeren naar het gebruik van telefoonaanmelding, selecteert u de koppeling Een app gebruiken tijdens het aanmelden.

Voor werk- of schoolaccounts moet u de registratie van het apparaat op de pagina Instellingen van de Microsoft Authenticator-app opheffen of het apparaat uitschakelen vanuit het activiteitengebied Apparaten & van uw profiel. Zie Uw profiel- en accountgegevens bijwerken vanuit de Mijn apps portal voor meer informatie over het uitschakelen van uw apparaat vanuit uw profiel.

Waarom kan ik niet meer dan één werk- of schoolaccount gebruiken voor telefonische aanmelding?

Een telefoon moet zijn geregistreerd bij één werk- of schoolaccount. Als u telefonische aanmelding wilt inschakelen voor een ander werk- of schoolaccount, moet u de registratie van uw account op dit apparaat opheffen via de pagina Instellingen.

Kan ik me met mijn telefoon aanmelden bij mijn computer?

Voor uw computer raden we u aan om u aan te melden met behulp van Windows Hello op Windows 10. met Windows Hello kunt u uw gezicht, vingerafdruk of pincode gebruiken om u aan te melden.

Volgende stappen

Als u problemen ondervindt bij het ophalen van uw verificatiecode voor uw persoonlijke Microsoft account, raadpleegt u de sectie Problemen met verificatiecode oplossen van het artikel .

(Video) How to Use Google Authenticator for Gmail Account

FAQs

How do I get a 6-digit code for Microsoft Authenticator? ›

Add account to Microsoft Authenticator
 1. Open the Microsoft Authenticator app on your phone.
 2. Tap the + > Work or school account.
 3. Use your phone to scan the QR square that is on your computer screen. Notes: ...
 4. Your account will be added automatically to the app and will display a six-digit code.

How do I fix Microsoft Authenticator problems? ›

A common fix for any problems with the authenticator app is to update your software. Ensure your device and all apps are up to date. For more support on the authentication app, you can view the authenticator app set-up video, or you can visit Microsoft's support pages.

How do I complete Microsoft Authenticator app? ›

Required: Before continuing, install the Microsoft Authenticator app for iOS or Android. To get Microsoft Authenticator, use your phone's camera to scan this QR code. If your mobile device doesn't support the Apple App Store or Google Play Store, open your app store and search for "Microsoft Authenticator."

How do I verify my Microsoft Authenticator app? ›

The authenticator app asks for a verification code as a test. From the Microsoft Authenticator app, scroll down to your work or school account, copy and paste the 6-digit code from the app into the Step 2: Enter the verification code from the mobile app box on your computer, and then select Verify.

How do I recover my authenticator code? ›

If you lost your backup codes, you can revoke them and get new ones.
 1. Go to the 2-Step Verification section of your Google Account.
 2. Select Show codes.
 3. Select Get new codes.

How do I reset my Microsoft authenticator? ›

there isn't anyway to recover or reset MFA without Authenticator app access. every login ways are related to the app (notification or code). Since there are no backups to recover from then the only solution is to use the service provider's methods of account recovery.

What happens if you cant access Microsoft authenticator? ›

If you cannot access your account via browser, please contact your Office 365 admin and disable MFA for you and remove the lost device. After that, enable MFA so that you can configure the Authenticator app again on the new device.

Why am I not getting my 2 step verification code? ›

I'm not receiving a verification code

Check that your phone software is up to date. Disable any apps filtering or interfering with incoming SMS messages. Restart your phone and try resending the 2SV code. Verify that your device has notifications turned on.

Why am I not getting a code on Microsoft authenticator? ›

If you still aren't seeing an Outlook or Microsoft Word specific code after logging into the App on your phone, please make sure you added your university account to the to the Microsoft Authenticator app.

How do I find my 6 digit authentication code on my iPhone? ›

From your iPhone, iPad, or iPod touch
 1. Go to Settings > [your name].
 2. Tap Password & Security > Get Verification Code.
Mar 31, 2022

Videos

1. How to authenticate users of your apps with the Microsoft identity platform
(Microsoft Azure)
2. How to Turn on Facebook Two Factor Authentication
(Max Dalton)
3. iO .Net Virtual Meetup - Azure AD B2C: Application Security Made Easy
(PRG)
4. De beveiligingsgegevens van je Microsoft-account bijwerken | Microsoft
(Microsoft Helps)
5. How to Set Up Roblox Two Step Verification
(Max Dalton)
6. Een geblokkeerde Microsoft-account ontgrendelen | Microsoft
(Microsoft Helps)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated: 08/17/2022

Views: 6233

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.